Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
ezoterikus

Idő

Judit · 3 hete
Az életedben a legdrágább fizetőeszközöd az IDŐ-d. Soha, vissza nem forgathatod, nem teheted jóvá, nem mehetsz vissza még egy percet sem, hogy meg nem történté tehess bármit is. Nagyon nem mindegy, hogy ezt az időt mire költöd el, mert soha nem gyarapszik, csak fogy, és egyre kevesebb lesz belőle.
A Vonzás Törvénye sem adhat neked plusz Időt, de adhat Minőségi Időt!
Vannak akik arra fordítják az idejük jelentős részét, hogy olyan gondolatokat, teóriákat gyártanak, melyek egyáltalán nem segítik elő a pozitív életszemléletet, egy jobb életet.
Tanácsadásaim során, gyakran találkozom olyan emberekkel, akik semmiért nem tartják magukat felelősnek, az életükben történt eseményekért.
Pl: folyton csak arról beszélnek, hogy jobbak, okosabbak a környezetükben lévőknél, a főnökük egy agresszív, és képzetlen ember, a pénz kevés, mégis muszáj ott dolgozni, mert manapság nehéz munkát találni. A párjuk egy lusta, tohonya fráter, semmit sem lehet megbeszélni vele, semmit sem segít a ház vagy a gyerekek körül. A szülők, önző disznók, mert nem segítenek semmiben, a testvér egy szerencsétlen nyomoronc.. és sorolhatnám..
Meg szoktam kérdezni, ha így érez, miért nem változtat a sorsán.. 
Az nem olyan egyszerű, hangzik a válasz...És jönnek a kifogások, lakás, pénz, gyerek és a többi...
Aki az ideje nagy részét ilyen gondolatokkal, és kommunikációval tölti el, miért várja el azt, hogy valami megváltozzon az életében. Ez a komfortzónája. Innen nehéz kimozdulni, mert ez a megszokott. Milyen jó panaszkodni egész nap. Másokat okolni. A saját szerepe ebben az áldozaté.. Ha ilyennel találkozol, gyorsan zárd rövidre a vele való beszélgetést, és kerüld el jó nagy ívben, mert a te hangulatodra is rányomja a bélyegét. 
A most a mi időnk, ebben teremtjük a holnapot. Ki-ki belátása szerint.
Megbecsülést akarok a munkahelyemen, elsősorban magamat nagyra becsülöm, tisztelem és elfogadom a munkatársaimat, főnökeimet, hálát adok azért, hogy az életem részei a mostban. Mindegy milyen atrocitás ér, ebből az állapotomból semmi sem zökkenthet ki. Nem bonyolódom olyan helyzetekbe, ahol vitáznom kellene, vagy védeni a vélt és vagy valós sérelmeimet. Az idő mindent megold, és az igazság is kiderül mindig.
Nincs vele dolgom. Haragot semmilyen formában nem őrzök a lelkemben. 
A munkahelyemen kb 8 órát töltök, az nem nyomhatja rá a bélyegegét a további 16 órámra. Haza sem viszek innen semmit. Kijövök az ajtón, és becsukom magam mögött a következő munkanapomig.
Az otthonom, a családom nem erről szól. 
Pénz: hálát adok mindenemért, amim csak van. Hidd el, nem kevés. 
Nem a pénz az, ami megváltoztatja az emberek életét. Hálás vagyok minden egyes sárga csekkért, mert van jövedelmem amiből ezt kifizethetem. Hálás vagyok azért, hogy minden hónapban egyre több pénz áramlik az életembe, ezért szívesen fordítok jótékonysági célokra is. Havi rendszerességgel utalok, vagy sárga csekken adok fel erre a célra szánt kisebb összeget. Ne gondolj sokra, 2-5 ezer forintot tudok ilyenekre költeni havi szinten. 
Aki sokat foglakozik a pénz dolgával negatív minőségben, pl... nekem nincs, kevés van, többet érdemelek, lottón kellene nyernem... Az egy nagyon szegény gondolkodás, és soha nem hozza meg azt az életminőséget, amiről úgy gondolod, jár neked..
Ez a jár is egy érdekes téma... akarok valamit, el is gondolom, majd a legtöbb esetben nem teszek meg érte semmit. Sok időt kellene szánni a megvalósítására. Talán félre kellene tenni havonta valamennyit.. 
Az igazság az, a legtöbb ember semmit sem hajlandó változtatni a szokásain, a gondolkodásán. Ezért örül, ha máról holnapra kölcsön nélkül eljut.
Ha nem változtatunk semmin, nem történik semmi.
Az Univerzum mindig megadja, amit kérsz... Ha azt gondolod, úgysem sikerülhet, azt is megadja.. Ha arra gondolsz, nincs elég pénzed, azt is megadja...
Ha arra gondolsz, bőségesen van pénzed, (még akkor is, ha most éppen nincs elég), akkor azt adja.. 
Nézz körül az életedben, mennyi mindent elértél.. Mennyi mindenért lehetsz hálás..
Az időmet én arra fordítom, hogy tartalommal töltsem fel.
Pl: ha dolgozom, hálás vagyok, hogy megtehetem, van egészségem, szakértelmem a feladataim elvégzéséhez. Munkatársaim, főnökeim nagyra becsülöm, nélkülük én sem lennék ott.
Gondold át ezeket... Mire költöd az Időd :)
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Judit
Gombik-Maros Judit vagyok. Az ezoterikus nézőpontom: ,, azzá leszel, amire a legtöbbet gondolsz". :) Asztrológiai ismeretem (mesterdiplomám van) a globális történésekre ad választ. Az egyéni sorsok könnyen változtathatók, ha megérted a fent idézett mondatot. :)